Hallo!

Ik ben Alexandra Christiaens, eerstejaarsstudente Multimedia en Communicatietechnologie aan de hogeschool West-Vlaanderen te Kortrijk.

Een beetje geschiedenis

Op een zonnige zomerdag in het jaar 1995 zag ik het levenslicht in het ziekenhuis van Izegem.

De wiskundeknobbels onder ons denken nu: Drie├źntwintig jaar en nog eerstejaarstudent? Jawel! Ik heb namelijk al een master Pedagogische Wetenschappen achter de rug. Specifiek studeerde ik af als Master in de Orthopedagogiek.

Na het doorworstelen van vele dikke cursussen, het overleven van een masterproef en masterstage, leek het bestaande pedagogische werkveld niet helemaal aan te sluiten bij mijn interesses en doelen.

Uiteindelijk besloot ik dat ik mensen op een wat praktischere manier wou helpen, aldus koos ik ditmaal voor de opleiding MCT.

Hobby’s

Logo jeugdbeweging Open Cirkel
Het logo van Open Cirkel

Doe ik nog iets met mijn diploma orthopedagogiek? Jazeker! Ik ben momenteel hoofdmoni bij Open Cirkel. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren wij leuke spel- en knutselactiviteiten voor kinderen van 6-13 jaar. Onze jeugdbeweging is niet zo groot en ook niet zo bekend. Open Cirkel richt zich namelijk op kinderen met een autismespectrumstoornis. Onze activiteiten zijn dan ook aangepast aan de noden van onze leden. Meer informatie over Open Cirkel vind je op de website. Nieuwe leden en nieuwe moni’s zijn altijd welkom!

Verder leer ik graag over andere landen en culturen, liefst door op reis te gaan. Om mijn bankrekening wat te sparen, ga ik niet elk jaar op reis. Tot nu toe bezocht ik wel al Kroati├ź en Zweden. Later dit jaar trek ik naar Japan.

Als ik thuis ben, vind je me meestal terug achter mijn computerscherm. Dan ben ik verdiept in een nieuwe serie of game. Daarnaast nestel ik me ook wel eens graag in de zetel met een nieuw boek in de hand.